Sök
Lyssna
/

Ansök till Projektledare crossmedia-produktioner

Till hösten startar vi en banbrytande utbildning inom crossmedia. Efterfrågan på projektledare för crossmedia-produktioner ökar starkt och det finns goda möjligheter till arbete efter examen.

Ansök senast 15 maj

Crossmedia är enkelt översatt en korsning mellan medier där du får en gedigen projektledarutbildning inom det specifika fältet crossmedia som är en utveckling till mer digital kommunikation än tidigare traditionella utbildningar inom media. Genom att parallellt berätta via olika medieplattformar såsom film, musik, spel, applikationer, webb etc. kan budskapet och upplevelsen förstärkas.

Stark koppling till branschen

Utbildningen är framtagen i samarbete med Högskolan i Skövde och under framtagandet av denna utbildning har vi varit i kontakt med en stor bredd av verksamheter inom besöksnäring, kulturarvssektorn, offentlig verksamhet och kommersiella verksamheter inom digitalisering. Gensvaret kring denna yrkesroll har varit mycket positivt och visat på ett allt mer ökande behov.

Ett exempel från Kultur i Väst:

"På Kultur i Väst ser vi ett behov av att nå ut med den verksamhet vi har och göra det i medieformer och genom berättargrepp som är i takt med tiden. Vi upplever snabba förändringar i hur våra nyttjare och publik nås av våra budskap och vill fortsätta vara relevanta för dem. Vi tror att den nya tekniken kan hjälpa oss att vinna ny publik och samtidigt ge den trogna publiken nya upplevelser.”
Martin Hammar, Konsulent Film, Filmcloud, Kultur i Väst

Utbildningen ges under två år där det sista året är förlagt till stor del med Lia (lärande i arbete/praktik) och examensarbete vilket gör att man är flexibel med studieort under det sista året.

Senaste nytt

Kalender