Sök
Nyhetsbild

Nytt år och nya möjligheter - Maria har ordet!

Året 2023 rivstartar verkligen på ett positivt sätt för Dacapo Mariestad. Varje år vid den här tiden kommer besked från Myndigheten för yrkeshögskolan om vilka utbildningar som får starta de kommande åren. I år blev resultatet över förväntan!

Vi gick in med fyra egna ansökningar och beviljades tre. Det är ett bättre resultat än vi någonsin vågat hoppas på. Beviljandegraden från myndigheten låg det här året på 35 procent av alla ansökningar som inkommit, och vi fick igenom 75 procent av våra. Vi är verkligen nöjda!

Inledningsvis är vi glada för att vi får behålla vår populära utbildning Fönsterhantverkare – traditionella hantverkstekniker. Vi beviljades också en helt ny utbildning inom hantverk, Förädlingsodlare. Den kommer att utbilda i den viktiga kunskapen om processen från odling till färdig produkt/förädling och försäljning. Behovet av kunskaper inom området har ökat i takt med att efterfrågan på lokala och hållbara produkter växer.

Utöver våra hantverksutbildningar arbetar också Dacapo Mariestad med att möta de kompetensbehov som krävs för att våra industriföretag i närområdet ska kunna utvecklas och ställa om. Det känns därför väldigt bra att utbildningen Produktionstekniker för framtidens automatiserade industri beviljades. Den har tagits fram tillsammans med Metsä Tissue AB och andra lokala industriföretag i samarbete med Skövde Yrkeshögskola. Utbildningen har blivit ännu mer aktuell efter att Volvo Lastvagnar tillkännagav att de kommer etablera en batterifabrik i Mariestad.

Nu börjar det omfattande arbetet med att verkställa alla detaljer så att allt är på plats till utbildningsstarterna. Vi på Dacapo Mariestad ser nu därför fram emot att få kavla upp ärmarna och ta tag i alla arbetsuppgifter som väntar denna vår.

Senaste nytt

Kalender