Sök

Att vara studerande i Mariestad

Om du väljer att studera hos oss får du en unik studiemiljö och möjlighet att nyttja sjöstaden Mariestads mötesplatser.

Boende

Anslut dig gärna till vår Facebookgrupp "Studentboende i Mariestad". I denna grupp går det bra att lägga ut annonser och efterlysning av boenden i Mariestad. Om du inte har tillgång till Facebook går det även bra att kontakta oss på Dacapo Mariestad. Inne på trädgårdens skola kan vi även sätta upp informationsblad på anslagstavlan för dig som annonserar eller söker bostäder. Kontakta oss för mer information.

Gå till gruppen Studentboende i Mariestad

På Mariestads kommuns hemsida finns det även mer information. Flytta hit och söka bostad - Mariestads kommun

Pendla till Mariestad

Om du inte vill eller kan flytta till Mariestad finns det stora möjligheter att pendla. Hit kan du ta dig med både tåg och buss. Centralstationen ligger endast 5-10 minuters promenadavstånd från Trädgårdens skola.

Aktiv fritid

I Mariestad finns det något för både den frilufts- kultur och sportintresserade. I den centrala kärnan hittar du trevliga utemiljöer som är väl värda ett besök. Dessutom bidrar närheten till Kinnekulle och Vänern ett flertal fantastiska platser att uppleva.

Idrotts- och badanläggningar

För dig som föredrar att idrotta finns det anläggningar såväl inom- såsom utomhus. Alldeles intill Trädgårdens skola hittar du badhuset som erbjuder både gym och simhall. Dessutom finns det ett gott utbud av privata gymanläggningar. Under sommartid hittar du ett flertal stränder runt omkring Mariestad.

Kultur och utemiljöer

I centrala Mariestad har du närheten till Vänern och kulturen inpå hörnet. Varför inte ta ett besök i gamla stan och gå en sväng längs kajen vid hamnen och avsluta promenaden med ett besök på Vadsbo museum. På Vadsbo Museum kan du lära dig mer om bygdens och stadens historia men de erbjuder också tillfälliga utställningar och program under året.

Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle

Mariestad är tillsammans med Lidköping och Götene en del av Biosfärområdet Vänerskärgården med Kinnekulle. Här kan du vandra, cykla och besöka historiska smultronställen.

Uteliv

I centrala Mariestad finns det ett flertal barer och restauranger att välja mellan. Staden präglas av närheten till Vänern och sommartid är det liv och rörelse vid hamnkanten där man kan strosa omkring och njuta av utsikten och myllret av båtar och liv i rörelse.

Trevliga mötesplatser

I Mariestad finns det utbud för både den som vill dansa, ta en kopp kaffe eller äta en god matbit på en av stadens restauranger. I centrum är det gångavstånd mellan alla krogar och caféer så det är inte långt om man vill promenera från krog till krog. Här hittar du bland annat Hjortens Krog, Stadt, Buffalo Restaurang & Pub, Mumma Öl & Café och Lundstedts konditori.

Barnomsorg

På Mariestad kommuns webbplats kan du läsa om de olika förskolor, skolor och fritidshem som finns inom kommunen. Där får du även hjälp med alla de frågor som berör barnomsorg, alltifrån anmälan till skolplats till övrig information som berör skolgången.