Sök
Lyssna
/

Helgkurser och föreläsningar

Välkommen att ta del av den unika kompetens som är sprungen ur hantverksutbildningarna på Trädgårdens skola i Mariestad. Här arrangerar vi kvälls- och helgkurser med koppling till trädgård, byggnadsvård och slöjd.

Med anledning av coronaviruset

Vårens kortkurser och föreläsningar skjuts på framtiden för att minska risken för smittspridning med anledning av coronaviruset. Vi återkommer med nya datum så snart vi kan.

Kursutbud våren 2020

Vårens program är i år influerat av Mariestads kommuns projekt Off Season Art Gardening. Temat kretsar kring trädgårdens säsongscykler, dess föränderlighet och förgänglighet. Vi lär oss om snittblommor och annat trädgårdsgöra. Samtidigt tar vi ett historiskt grepp på den lilla trädgården på landsbygden.  Vi gräver där vi står, i rabatten, i Mariestad med en parallell nyfikenhet inför historien och samtiden.

Vi har även andra kurser som inte sker lika kontinuerligt men som går att göra en intresseanmälan till. Så fort vi har tillräckligt många anmälda så startar vi upp kursen. Vi erbjuder även två föreläsningar.

Kursmiljön

Intill Dacapo Mariestad, på andra sidan ån Tidan, finner du universitetsparken med planteringar in en prunkande mångfald av modernitet som möter tradition. Här samsas besökare, kommuninvånare och studenter för utbildning, forskning och rekreation. Området rymmer trädgårdsmästeri och murhus för Göteborgs universitets trädgårds- och hantverksprogram.

Våra lokaler

Kurserna hålls i Trädgårdsmästeriet, murhuset, snickeriet eller måleriet. Under respektive kurs ser du angiven adress.

Boende

Är du boende på annan ort och söker övernattning hänvisar vi till Turistbyråns broschyr Sova, där samtliga boenden i Mariestads kommun står listade.

Betalning

Vid anmälan väljer du betalningsmetod; swish eller faktura. Efter genomförd kurs får du en faktura på kursavgiften per post eller betalningsinstruktioner för swish via mail.

Dacapo Mariestad är ansvarig för kurserna.

Bilder från verksamheten

Följ oss på Facebook och Instagram för att se bilder från verksamheten. Du kan även söka på #dacapokortkurser på Instagram.

Karta över kursområde