Sök

Gör en egen knopplist

Ta första steget mot att inreda ditt hem med egengjorda möbler med en funktionell knopplist att hänga upp kläder, handdukar eller andra saker på. Den blir unik och hållbar samtidigt som du får lära dig om träbearbetning.

Under denna helg lär du dig grundprinciperna i att arbeta med färskträ genom att tillverka en knopplist. Vi arbetar med limfria konstruktioner (krymp och sväll) med enkla slöjdverktyg. Det skadar inte om du har viss verktygsvana men det är inget krav. Du lär dig säkra täljgrepp, träets egenskaper och dess beteende under torkning, att göra hål och kila fast och passa in tappar. Under detta flöde av moment lär du dig samtidigt att se och reflektera kring form och funktion.

Kurshandledare är Martin Ericsson, lärare på fönsterhantverksutbildningen på Dacapo. Martin har ett mästarbrev i möbelsnickeri och arbetar även med egen möbeltillverkning vid Äskekärrs Möbelsnickeri. Han har en gedigen erfarenhet av pedagogiskt arbete och är en van kurshandledare. Han har ett förflutet som slöjdlärare och undervisar även på Tibro Hanverksakademi.

Datum:

Plats: Snickeriet på Trädgårdens skola, Magasinsgatan 8, 542 43 Mariestad.

Pris: 1950 kr inkl. moms

Max antal deltagare: 10

Mat: Vi bjuder på en matig sallad, kaffe/te och en liten kaka.

Förkunskapskrav: Gärna viss verktygsvana men inget krav.

Kontakt: ulrika.roslund-svensson@mariestad.se / 0501-755809 (mån-ons 8-16)