Sök
Lyssna
/

Gör din egen knopplist

Ta första steget mot att inreda ditt hem med egengjorda möbler. En funktionell knopplist att hänga upp kläder, handdukar eller andra saker på. Den blir unik och hållbar samtidigt som du får lära dig om träbearbetning.

Under denna helg lär vi oss grundprinciperna i att arbeta med färskträ genom att tillverka en knopplist. Vi arbetar med limfria konstruktioner(krymp och sväll) med enkla slöjdverktyg. Det skadar inte om du har viss verktygsvana eller har gått vår andra kurs Klyva skära svära. Vi lär oss även här säkra täljgrepp, träets egenskaper och dess beteende under torkning, att göra hål och kila fast och passa in tappar. Under detta flöde av moment lär vi oss samtidigt att se och reflektera kring form och funktion. Välkommen hit med dina ideér!

Den som leder in idéerna till förverkligande är vår kursledare Martin Eriksson som till vardags varvar en lärartjänst på Hantverksakademin i Tibro med egen tillverkning av möbler i sin verkstad på Kinnekulle.

Kurstid: på grund av för få anmälningar till denna kurs skjuts starten på framtiden och det går endast att göra en intresseanmälan.

Antal dagar: 2

Plats: Snickeriet på Trädgårdens skola, Magasinsgatan 8, 542 43 Mariestad.

Pris: 1650 kr inkl moms

Max antal deltagare: 12

Vi bjuder på en enkel smörgås och fika!

Förkunskapskrav: Gärna viss verktygsvana men inget krav.

Vid för få deltagare kan kursen komma att ställas in.

Kontakt: ulrika.roslund-svensson@mariestad.se / 0501-755809 (mån-ons 8-16)

Intresseanmälan

Det finns 8 lediga platser kvar.


Får Dacapo Mariestad skicka information till dig? * (obligatorisk)
Får Dacapo Mariestad skicka information till dig?