Sök

Tillverka din egen räfsa

Tänk dig en trädgård som består av endast nedbrytbara material. Nu kan du lära dig att tillverka en egen trädgårdsräfsa helt i trä.

Skyfflar och räfsor i trä är än idag en vanlig syn på våra hembygdsgårdar och liknande sammanhang. Trä var ett billigt och lättarbetat material. I skogen fanns en större artrikedom och en mångfald av olika slags träämnen som vuxit ur särskilda förhållanden och därmed erhöll särskilda egenskaper. Det träet nyttjades till specifika funktioner vid exempelvis räfstillverkning.

Under kursen får du lära dig om trä som material, hur det fungerar och hur egenskaperna kan användas vid redskapstillverkning. Du får öva ditt handlag med verktyg, genom sammanfogningstekniker och valda konstruktioner.

Kurshandledare är Martin Ericsson, lärare på fönsterhantverksutbildningen på Dacapo. Martin har ett mästarbrev i möbelsnickeri och arbetar även med egen möbeltillverkning vid Äskekärrs Möbelsnickeri. Han har en gedigen erfarenhet av pedagogiskt arbete och är en van kurshandledare. Han har arbetat som slöjdlärare och undervisar även på Tibro Hantverksakademi.

Datum: 2 dagar

Plats: Snickeriet på Trädgårdens skola, Magasinsgatan 8, 542 43 Mariestad.

Pris: 1950 kr inkl. moms för två dagar

Max antal deltagare: 10

Mat: Vi bjuder på en matig sallad, kaffe/te och en liten kaka.

Förkunskapskrav: Gärna viss verktygsvana men inget krav.

Vid för få deltagare kan kursen komma att ställas in.

Kontakt: ulrika.roslund-svensson@mariestad.se / 0501-755809 (måndag-onsdag klockan 8-16)