Sök

Måla med traditionella färger

Det finns många fördelar med dessa färger. : De är mer miljövänliga, hälsovänliga, ekonomiska och inte minst vackra. Du kommer att pröva på linoljefärg och äggoljetempera.

Under en helg får du känna på att måla med två olika färgtyper; linoljefärg och äggoljetempera. Efter kursen kommer du ha lärt dig hur du hemma blandar till en egen målarfärg av enkla råvaror och du kommer lära dig tekniker för att måla med linoljefärg och äggoljetempera.

Du kan ta med något eget att måla på; en pall, en stol, en liten låda eller dylikt, eller så målar vi upp våra färger på lumppapp och trä som vi tillhandahåller på kursen. Det finns också möjlighet att få prova på schablonmålning och stänkmålning.

Under kursen får du kunskap om när man använder respektive färgtyp, hur man blandar till den, lite historia, penselvård mm.

Kurshandledare är Maria Ekelöf och Madeleine Nilsson.

Madeleine är utbildad byggnadsantikvarie & kulturmålare. Hon har arbetat med möbelrestaurering, traditionellt måleri och fönsterrenovering i 20 år och driver företaget Älfgärdet restaurering & byggnadsvård.

Maria är utbildad kulturmålare och byggnadsmålare och arbetar sedan några år som dekorationsmålare med traditionellt måleri i fokus på ett större företag i Göteborg.

Kurstid: lördag 7 maj 10.00-16.00 samt söndag 8 maj 10.00-16.00
Plats: Måleriverkstaden, Trädgårdens skola Mariestad. Magasinsgatan 4, 54230 Mariestad. Se karta.
Pris: 2250 kr inkl moms
Max antal deltagare: 12
Ta med: Skyddande kläder. Till det första kurstillfället då vi målar med linoljefärg får du gärna ta med någon valfri möbel, en pall, stol, skrin eller något annat träföremål som är i behov av målning. Vill du ta med dig resterna av din egen färg tar du med en burk med lock.
Mat: Vi bjuder på en matig sallad, kaffe/te och en liten kaka.

Är du äggallergiker bör du inte måla med äggoljetempera.

Inga förkunskaper krävs.