Sök
Lyssna
/

Den viktiga jorden- FRAMFLYTTAT PÅ OVISS TID

På grund av rådande situation gällande coronavirus covid-19 kommer seminariet Den viktiga jorden i Mariestad den 24 mars att ställas in.

Beslutet är taget mot bakgrund av Folkhälsomyndighetens bedömningar samt Mariestads kommuns policy att ställa in alla större personalsammankomster, tjänsteresor samt arbeta för att minska smittspridning.

Arrangemanget skjuts fram på oviss tid.

Välkommen att delta i ett fullspäckat program med föreläsningar och workshops om jordens bildande, sammansättning och förädlande.

24 mars 2020, Residenset Mariestad

Program

10:30
Samling med fika

11:00
Inledning av Conny Brännberg, Kulturnämndens ordförande i Västra Götalandsregionen samt Anna Bergengren, Platåbergens Geopark.

11:30-12:30
Jan Eriksson, docent i marklära vid SLU berättar om hur olika jordar bildas och är uppbyggda, vilken jordmån vi har i Sverige och i världen och varför vi har så bördig jord på Västgötaslätten.

12:30-13:30 Lunch

13:30-14:15
Emma Naqvi, trädgårdsmästare Gunnebo Slott. Kompostera med Bokashi, en japansk komposteringsmetod där ditt köksavfall förvandlas till näringsrik odlingsjord och flytande näring. Lär dig steg för steg, nybörjare, användare eller frälst – vi utforskar Bokashins möjligheter.

14:15-14:30 Fika

14:30-15:15
Sylvia Dahlén & Mattias Christenson, Växtrum i Lerum, presenterar kampanjen” Earth Square Meter” där vi kan skapa många minimötesplatser som stöd för pollinerande insekter. Ta del av berättelsen ”Hur lite jord under naglarna gjorde oss till Årets samhällsbyggare.”

15:15-15:30 Sammanfattning och avslutning

Dagen är ett samarbete mellan Trädgårdsresan, Platåbergens Geopark, Dacapo Mariestad samt Studieförbundet Vuxenskolan.

Pris: För medlem: 150 kr. För icke medlem:200 kr. Avgiften betalas med swish/faktura. Lunch ingår.
När du skickat in din anmälan får du ett bekräftelsemail med betalningsanvisningar.

Du kan anmäla dig nedan.
För ytterligare frågor, kontakta info@dacapomariestad.se

Anmälan

Arrangörer

Svenska Trädgårdar i Väst
Studieförbundet Vuxenskolan

 

 

 

 

Dacapo Mariestad
Platåbergens geopark