Sök
Lyssna
/

Handhyvling

Hur används egentligen det där arvegodset eller loppisfyndet? Här finns möjlighet att sätta fart på hyvlar som ligger hemma och skrotar och snickrandet kan nå nya höjder med en fin putshyvling!

Framflyttat med anledning av coronaviruset

För att minska risken för smittspridning har vi valt att flytta fram vårens kortkurser. Vi återkommer med nytt datum i slutet av april. Du kan fortfarande anmäla dig till kursen.

Om kursen

I denna kurs går vi metodiskt igenom allt det som har med en hyvel och hyvling att göra. Allt från benämning av hyvelns olika delar, slipning, inställning av stålet till praktisk hyvling av flera slag. Vi riktar och putshyvlar ett skevt ämne, stöthyvlar ändträ och gör en fals. Du får också lära dig om och testa olika hyveltyper i olika moment. Har du en gammal hyvel som krånglar eller mest ligger och dammar där hemma? Ta med den så ser vi om vi kan fixa till den eller åtminstone ge råd och tips.

Kursledare är Olof Appelgren, universitetslektor på Institutionen för kulturvård i Mariestad. Olofs gästhantverkarprojekt på Hantverkslaboratoriet resulterade i en film om handhyvlade svängda profiler och en dokumenterande blogg. Du kan ta del av bloggen och filmen via länkarna på sidan.

Länkar

Film: Handhyvlade svängda profiler
Blogg: Konvexa svängda profiler

 KURSTID: Återkommer.

ANTAL KURSDAGAR: 2

PLATS: Snickeriet på Trädgårdens skola i Mariestad. Magasinsgatan 8, 542 30 Mariestad.

PRIS: 1800 kronor inklusive moms

MAX ANTAL DELTAGARE: 12

Ha på er oömma kläder. Vi bjuder på en enklare smörgås, kaffe/te och en liten kaka! Möjlighet att värma medhavd mat i micro finns.

Inga förkunskaper krävs.

KONTAKT: ulrika.roslund-svensson@mariestad.se / 0501-755809

Vid för få deltagare kan kursen komma att ställas in.
Se bilder från verksamheten på Instagram: @Dacapomariestad och #kortkurserdacapo.

Anmälan

Det finns 11 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 15 april klockan 23.59.ååmmdd-xxxx400
Jag vill betala via
Jag vill betala via


Fakturan skickas till dig per post så snart att kursen är genomförd. Swishnumret skickas ut via mail och betalas också först efter avslutad kurs.
Vi är nyfikna på hur du hittade Dacapo Mariestads kortkurser.
Vi är nyfikna på hur du hittade Dacapo Mariestads kortkurser.Får Dacapo Mariestad skicka information till dig? * (obligatorisk)
Får Dacapo Mariestad skicka information till dig?


Jag godkänner de allmänna villkoren (se PDF nedan). * (obligatorisk)
Jag godkänner de allmänna villkoren (se PDF nedan).