Sök
Lyssna
/

Mycket ljus och mycket värme

-ett seminarium om förkultivering inomhus

därefter, frö- och plantbytarkväll

Vårvintersolen gör sig påmind och dagarna blir längre. Det börjar att klia lite i fingrarna. Visst är det nu en skall förkultivera?  Eller är det väl förenklat? Vilka frön vill ha vad och när? Vilka parametrar spelar in för plantans tillväxt och kvalitet? Grönsaksodlaren Mikael Svensson från Hasselbackens gård delar med sig av sina erfarenheter. 

Mikael skriver,

Vi kommer att gå igenom hela processen, från frö till planterad planta. Vilka sorter är lämpliga att så lite tidigare inne och vilka är mindre lämpliga? Hur bär en sig åt för att få fina plantor att senare kunna fylla trädgårdsland, krukor och rabatter med? Vi går igenom de olika uppdrivningsmetoderna som vi kan använda oss av. Dessutom går vi in på saker som jordmån och jordsammansättning, ljusets och värmens betydelse för grodd av frö men även senare för plantorna. Tillsist går vi igenom proceduren att omskola och avhärda plantorna.

Efter ca en timme bryter vi upp och har frö- och plantbytarkväll. Ta med er plantor eller frön. Byt plantor, erfarenheter och historier med varandra.

Varmt välkommen!


Biljetter (OBS! Vi säljer även biljetter i dörren, först till kvarn.)

När: Onsdag den 3 april kl.18-19:30 i aulan på Trädgårdens skola

Pris: 65 kr inkl moms.

Förköpsbiljetter
Kan köpas på Karströms bokhandel fr.o.m  21 mars. Österlånggatan 13, 542 30 Mariestad tel: 0501-10063.

Betala med swish
Det går även bra att betala med swish redan nu. Anmäl dig via vårt formulär (se länk nedanför) så sänder vi dig swishnumret.