Sök
Lyssna
/

"Pioner förr och nu" med Leena  Liljestrand

 Ordföranden i Svenska pionssällskapet Leena Liljestrand kommer till Trädgårdens skola och berättar om pioner. Med den posten så förstår ni, hon kan sina pioner!

Föreningen är verksam i både Sverige och Finland och fungerar som en gemensam plattform där medlemmarna delar intresset för dessa ståtliga trädgårdshöjare, som ursprungligen härstammar från Kina. De anordnar pionresor till Kina, Holland och Tyskland även om huvuduppdraget såklart är att sprida kunskap och intresse för pionen som inslag i våra trädgårdar.

Denna kväll kommer vi att få ta del av över 150 bilder på olika arter, buskpioner, luktpioner, itoh-pioner och diverse vildarter. Vi får lära oss om plantering, sjukdomar, frösådd samt nya spännande sorter som ännu inte nått marknaden.

Varmt välkomna!


När: Onsdag den 17  oktober kl.18-20 i aulan på Trädgårdens skola. (Dörren är öppen från 17:30).

Pris: 65 kr inkl moms.

Biljetter
Förköpsbiljetter kan köpas på Karströms bokhandel fr.o.m 4 oktober. Adress: Österlånggatan 13, Mariestad tel: 0501-10063. 

Swish
 Du kan även anmäla dig här på hemsidan och sedan betala med swish. Efter att anmälan gått igenom sänder vi dig swishnumret. OBS! Vi säljer även biljetter i dörren från ca 17:40 men då är det först till kvarn som gäller.