Sök
Lyssna
/

Artifex entreprenörskap

Artifex är ett stöd för dig som verkar inom design, konst- och kulturhantverk och vill utveckla ditt företagande. Här kan du få tillgång till nätverk, innovationsseminarier, kurser, personlig coachning och mentorskap.

artifex

Bakgrund

Steneby, Mariestad och Tibro genomförde i samarbete med Hushållningssällskapet Skaraborg  en förstudie kring entreprenörskap kopplat till utbildningar inom design, konst- och kulturhantverk på platserna. Målsättningen var att utforma ett koncept för "studentföretagande" där studenter startar ett eget företag under studietiden och utifrån det erbjuds företagarutbildning, personlig handledning, en rådgivare/mentor och ett nätverk av studentföretag på skolan.

Pilotprojekt

Pilotprojektet som är tre-årigt startade i början på 2019. Artifex jobbar med att stärka hantverksbranschen, skapa kreativa tillväxtmiljöer och utveckla kultursystem på lokal och global nivå. Artifex är ett nav för entreprenörskap som bidrar till samhällsutveckling och finns på Steneby, Dacapo Mariestad och Tibro Hantverksakademi.

Hör av dig!

Utvecklingsledare
mia.lindgren@steneby.se

Processledare
hanne.gustafsson@mariestad.se

Processledare
kajsa.horner@folkuniversitetet.se

Snabbfakta

SAMARBETSPARTNERS

Mariestads kommuns logga
gu:s logga
Dacapo
steneby logga


inredia tibro logga


Fakta

Förstudierapport: Artifex entreprenörskap pdfPDF


VGR-logga
VGR-logga