Sök
Lyssna
/

Konststigen Tidan

Mariestadsbornas egna utomhusgalleri där konsten brister ut i full blom mitt i mörka vintern

Stigen

Installationerna längs med stigen skall vara gemensama verk av konstnärer och barn mellan 6-15 år i kommunen. Den sträcker sig längs Tidan, över våra två broar Hamnbron och Universitetsbron. Vill du gå en längre tur finns de tre permanenta konstverken utmärkta på kartan, på piren och vid Bäcken.

Medverkande konstnärer

Karl Chillcot                                                            Landart-konstnär

Olivia Bonnevier                                                   textilformgivare

Initiativet Ortslöjd/Kajsa Horner m.fl          slöjdare/modedesigner

Håkan Karlsson                                                     träslöjdare

Margarét Kållberg                                                textilkonstnär

Alexandra Magnusson                                        hjälphandledare/konstnär

Förgänglighet och föränderlighet

Stigen har sin grund i projektet Off Season Art Gardening vilket gör att installationerna genomförs utifrån ett hållbarhetsperspektiv där årstidens föränderlighet, naturmaterial och dess förgänglighet är en del av konstverket. Naturen är på så vis en medskapande part under de fyra månader som stigen kommer att kunna beskådas.

Upplägg

Varje workshop handleds av en konstnär. En workshop pågår mellan 10-15:30 inkl. lunch 12-13. Vi grillar korv/vegetarisk korv. Vi kommer att vara i Göteborgs universitets murgård (Leksbergsvägen 3) i Universitetsparken samt utomhus längs med konststigen.

Vill du delta?

För att få delta behöver du vara mellan 6-15 år. Aktiviteterna pågår mellan kl.10-15:30 utom på lördag den 29 december. Se nedan för schema och detaljer kring varje workshop. En del är öppna, andra har begränsat antal platser. I mån av plats får du delta på flera workshops. Barn under 11 år deltar tillsammans med en vuxen.

Mellan kl. 12:00-13:00 är det lunch. Det bjuds på grillad korv/vegetarisk korv, ramlösa och frukt så långt det räcker. Alla är välkomna att ta med egen mat.

Varma och oömma kläder efter väder. Vi kommer att vistas både ute och inomhus.

Snabbfakta

Kontakt

Dacapo

Arrangör
Ulrika Roslund Svensson

Fakta