Sök
Lyssna
/

Kompetensutveckling

Vi stöttar arbetsgivare att kompetensutveckla sin personal. Med skräddarsydda kurser inom våra kunskapsområden, genom nätverk, lokaler, tekniska resurser samt vårt café kan vi även vara behjälpliga för att sätta ihop hela kurspaket efter givna önskemål. Vi är öppna för samverkan och dialog!

Kunskapsområden

Kulturvård
På Trädgårdens skola bedriver Dacapo Mariestad platsförlagda utbildningar inom kulturmåleri och fönsterrenovering. Göteborgs universitet bedriver utbildningar i bygghantverk, trädgård och landskapsvård. Samtliga utbildningar är kulturvårdsorienterade och arbetar kring frågor om utveckling och bevarande av kulturarv. Genom historiskt förankrade hantverksmetoder kommer också god kännedom om hantering och användning av naturmaterial.

I menyn hittar du våra två befintliga kurser inom park- och trädvård.

Digitalisering och projektledning
Dacapo Mariestad bedriver även en projektledarutbildning inom crossmedia. Utbildningen handlar bl.a. om hur en genom olika medier och digitala tekniker kan tillgängliggöra kulturarv, förstärka upplevelser och skapa mervärden. Vi kan erbjuda skräddarsydda paket mot förfrågan.

Målgrupp

Dessa kurser riktar sig till arbetsgivare att erbjuda till sina anställda. Kompetenshöjande kurser, masterclasses och seminarier för kulturmiljövårdens branschfolk bedrivs av Hantverkslaboratoriet som också har sin utgångspunkt här på Trädgårdens skola i Mariestad.

Snabbfakta

Kontakt

Dacapo

Kurs- och utvecklingsproducent
Ulrika Roslund Svensson
ulrika.roslund-svensson@mariestad.se

tel. 0501- 75 58 09

Fakta

Dacapo Mariestad är en kommunal organisation med uppdrag att samordna och utveckla högre utbildning i Mariestad. Dacapo verkar också för att utveckla en inspirerande forsknings- och utbildningsmiljö i Mariestad som främjar relationer mellan studenter, forskning och näringsliv.

Dacapo Mariestad fungerar som en länk mellan akademi, kommun och lokalsamhälle. Genom att vitt skilda verksamheter kultiveras under ett och samma tak uppstår intressanta korsbefruktningar som skapar växtkraft.

information

Om du vill hålla dig uppdaterad om Dacapo Mariestads verksamhet kan du följa oss på sociala medier.