Sök
Lyssna
/

Digitala verktyg för kulturaktörer

Arbetar du med att tillgängliggöra och sprida kultur eller kulturarv? Genom medier och digitala tekniker kan vi tillgängliggöra kultur, förstärka upplevelser och skapa mervärden.

Utifrån vår yrkeshögskoleutbildning Projektledare crossmedia-produktioner erbjuder vi nu kurser för att öka kunskapen inom det digitala kunskapsområdet.

Kursinformation

Kursernas syfte är att öka kunskapen om digitala verktyg för att sprida och tillgängliggöra kultur och kulturarv. Genom digitala föreläsningar varvat med praktiska workshops visar vi relevanta metoder för ändamålet. Gruppen är begränsad till 12 personer för att möjliggöra individuell handledning under kursens gång.

Kurserna som erbjuds är Livestreaming, AR och 3D-scanning samt 360-foto/film och sker på distans.

I kurserna får du redskap för att göra livesändningar samt producera och publicera 360-foto och 3D-material. Du får även kunskap om att publicera material i AR. Kurserna riktar sig till dig som har grundläggande datorvana.

Bakgrund till kursernas framtagande

Den mänskliga aktiviteten flyttas i allt högre grad till våra digitala plattformar. Inte minst har situationen det senaste året påverkat våra arbetsvanor, ökat den digitala kommunikationen och ytterligare normaliserat hemma- och distansarbete. På grund av detta har vikten av att kunna producera och dela digitalt material ökat, framförallt när fysiska möten inte är möjliga.

Datum

Kurserna startar så snart vi har fått en full grupp. De kommer att ges som endagskurser á 6 h med en halvdags uppföljning veckan efter, i de fall där det anges. Du kan anmäla dig till en eller flera.

Kursansvarig

Kursen ges digitalt på distans av Dacapo Mariestad. Handledare är Kristofer Vaske, huvudlärare på YH-utbildningen Projektledare crossmedia-produktioner vid Dacapo Mariestad. Eventuell gästlärare anlitas inom specifika områden.

Kurshandledare Kristofer Vaske

Kursbevis

Alla deltagare får ett kursintyg.

Pris

Kurstillfälle 1: 2600kr exklusive moms
Kurstillfälle 2: 3400kr exklusive moms
Kurstillfälle 3: 3400kr exklusive moms
Paketpris: 8600kr exklusive moms

I kursavgiften ingår föreläsningsmaterial och kursintyg.

Kurserna är framtagna i samarbete med Högskolan i Skövde.

Snabbfakta

Kontakt

Dacapo

Kursutvecklare
Ulrika Roslund Svensson
ulrika.roslund-svensson@mariestad.se
tel. 0501- 75 58 09
mån-ons 8-16

Sociala medier
Instagram
Facebook

Samarbetspartners

Logga för Högskolan i Skövde