Sök
Lyssna
/

Karlstad Universitet

En del av Höskoleplattform Dacapo Mariestads uppdrag är att erbjuda utbildningar för det lokala och regionala behovet av kompetensförsörjning. Ett led i detta arbete är samarbetet med Karlstads Universitet.

Lärarprogram på distans

Samarbetet inleddes 2011 då förskollärarprogrammet startades. Åren därpå utökades denna utbildning med grundlärarprogrammet åk F-3 samt grundlärarprogrammet åk 4-6.

Dessa utbildningar är en form av distansutbildningar med egna studiegrupper som träffas några gånger per vecka för att ta del av föreläsningar/redovisningar via videokonferens samt för grupparbeten etc. Studenterna har också tillgång till datorer, trådlöst nätverk samt kopieringsmöjligheter. Vi erbjuder dessutom tentamensmöjligheter.

I detta samarbete är också Campus Lidköping och Lärcenter i Falköping involverade. Ovanstående lärarprogram erbjuds på dessa tre orter, i ett cirkulerande schema. Dessa parter träffas regelbundet för att utveckla samarbetet med Karlstads Universitet. Dessutom erbjuds ett antal andra distansutbildningar i samarbete med Karlstads Universitet. För närvarande bland annat Ämneslärarprogrammet mot åk 7-9, gymnasiet, Tandhygienistprogrammet, Yrkeslärarprogrammet, Speciallärarprogrammet samt Biovetenskapligt program; Receptarie.

SnabbfaktaKONTAKT

Utbildningsledare Dacapo Mariestad
Thomas Qvick 0501-75 57 74