Sök
Nyhetsbild

Glädjebesked: nya beviljade utbildningar

Vi har fått två utbildningar godkända från Myndigheten för yrkeshögskolan.

Fortsättning för kulturmålare

Den populära kulturmålarutbildningen är här för att stanna. Ytterligare tre utbildningsstarter med 16 platser per start är beviljade.

"Utbildningarna som godkänts är i sina inriktningar varandras ytterligheter, men båda handlar om att skapa kompetenser för en hållbar framtid. Den ena riktar sig mot industrin och den kompetens som kommer att behövas där, den andra inom området traditionellt hantverk", säger Maria Henriksson, avdelningschef på Dacapo Mariestad.

Processtekniker för hållbar produktion

Processtekniker för hållbar produktion är framtagen av Campus Varberg i samverkan med oss. Hållbarhet är en affärsstrategiskt viktiga fråga för det svenska näringslivet. En långsiktigt hållbar utveckling behöver vara både miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar. Det handlar om att skapa goda förutsättningar för att lösa framtidens samhällsutmaningar, samtidigt som det behövs en konkurrenskraftig industri i Sverige. Omställningen kräver ny och breddat kompetens. Med en modern utbildning förbereder vi våra studerande för dagens och framtidens arbetsliv.

"Det är mycket värdefullt för oss på Campus Varberg att hitta nya samarbetspartners i andra delar av landet. Vi kan ta vara på varandras styrkor och hitta synenergier för att utvecklas näringslivet i våra regioner. Vi är redan igång med ett arbete med att ta fram andra utbildningar tillsammans, framförallt med stort fokus inom hållbarhet och cirkulär ekonomi", säger Pär Wiik, utvecklingsledare på Campus Varberg.

Senaste nytt

Kalender