Sök
Nyhetsbild

Nya korta utbildningar inom planering för grön omställning

Senare i år startar två nya korta utbildningar på 30 yh-poäng vardera med fokus på planering, integrering och utförande av ekosystembaserade lösningar för grön omställning.

Utbildningen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom en offentlig organisation och arbetar med miljö- eller planeringsfrågor. Du kan även söka utbildningen om du har tidigare utbildning inom området och vill spetsa dina kunskaper.

Utbildningarna är CSN-berättigade och ger i flexibel studieform och takt. Det kommer vara möjligt att läsa på distans och på deltid. Omfattningen motsvarar sex veckors heltidsstudier.

- Vi är oerhört stolta över att utbildningarna beviljades. Genom detta kan vi bidra med kompetens inom biologisk mångfald och ekosystemtjänster, vilket är oerhört viktigt för framtiden när det gäller samhällsplanering. Det här ligger helt rätt i tiden och vi ser fram emot att få träffa kommande studerande, säger Maria Henriksson, avdelningschef Dacapo Mariestad. 

Av totalt 667 inkomna ansökningar om att bedriva korta YH-utbildningar beviljades 109 ansökningar. Kurspaketen Bevara och återskapa natur - från idé till genomförande inom den kommunala utvecklingen och Att tillvarata trädens nytta i staden - från planering till anläggning och skötsel är två av utbildningarna som beviljades av Myndigheten för yrkeshögskolan.

Senaste nytt

Kalender