Sök

Introduktion till digitalt berättande (distans)

Är du nyfiken på hur du och din organisation kan berätta om er verksamhet digitalt? Vi vill ge dig en introduktion till immersiva medier.

Om kursen

Idag används immersiva medier för att lyfta besöksmål och andra verksamheter digitalt. Immersiva medier är exempelvis VR (Virtual Reality), AR (Augmented Reality), 3D och 360-video. Introduktionskursen hjälper dig att navigera bland tillgängliga verktyg och strategier för att du sedan ska kunna avgöra vilka medier som passar för din verksamhet. Kursen ges på distans. Handledare är Kristofer Vaske, huvudlärare på YH-utbildningen Projektledare crossmedia-produktioner vid Dacapo Mariestad.

Att införskaffa till kursen

- Dator med webbkamera och internetanslutning
- Eventuell programvara (meddelas i god tid innan kursstart)

Målgrupp

Kursen riktar sig i första hand till yrkesverksamma inom kultursektorn och besöksnäringen. Du kan exempelvis vara kulturutvecklare, evenemangsansvarig, kommunikatör eller hemslöjdskonsulent.

Vi uppmanar er att skicka olika funktioner på introduktionskursen för att skapa samsyn kring hur ni kan använda immersiva medier. Efter introduktionskursen kan den eller de personerna som arbetar praktiskt med kommunikation gå våra kurser i livestreaming, AR och 3D-scanning och/eller film och foto i 360 grader.

Kursmoment

  • - Verktygsöversikt och modell för att tänka digitalt i kommunikationen
  • - Guide till resursprioriteringar för kulturverksamheter och besöksmål
  • - Förståelse för olika digitala produktioners krav och kostnad
  • - Workshop: Hur tar din/er organisation nästa steg i att kommunicera digitalt?

Datum

Vi har inga inplanerade datum för kursen i nuläget men tar gärna intresseanmälningar så återkommer vi med nya datum längre fram.

Pris

2 600 kronor exklusive moms
I kursavgiften ingår föreläsningsmaterial och kursintyg.

Relaterad information