Sök

Artifex entreprenörskap

Artifex är ett stöd för dig som verkar inom design, konst- och kulturhantverk och vill utveckla ditt företagande. Här kan du få tillgång till nätverk, innovationsseminarier, kurser, personlig coachning och mentorskap.

artifex

Bakgrund

Steneby, Mariestad och Tibro genomförde i samarbete med Hushållningssällskapet Skaraborg  en förstudie kring entreprenörskap kopplat till utbildningar inom design, konst- och kulturhantverk på platserna. Målsättningen var att utforma ett koncept för "studentföretagande" där studenter startar ett eget företag under studietiden och utifrån det erbjuds företagarutbildning, personlig handledning, en rådgivare/mentor och ett nätverk av studentföretag på skolan.

Pilotprojekt

Pilotprojektet som är tre-årigt startade i början på 2019. Artifex jobbar med att stärka hantverksbranschen, skapa kreativa tillväxtmiljöer och utveckla kultursystem på lokal och global nivå. Artifex är ett nav för entreprenörskap som bidrar till samhällsutveckling och finns på Steneby, Dacapo Mariestad och Tibro Hantverksakademi.

Vi bygger om

För tillfället bygger vi om sidorna kopplade till projeketet. För frågor, se kontakt nedan.

Kontakt

Processledare
hanne.gustafsson@mariestad.se

Relaterad information

SAMARBETSPARTNERS

Mariestads kommuns logga
gu:s logga
Dacapo
steneby logga


inredia tibro logga


FAKTA

Förstudierapport: Artifex entreprenörskap pdf Pdf, 1 MB.

Vi bidrar till målen i Agenda 2030 genom att aktivt samarbeta och dela kunskap.

Agenda 2030 mål 17.6
VGR-logga
VGR-logga