Sök

I väntan på tidvattnet (Wachten op hoog water)

Jan Ketelaar 2018(2020)

Om skulpturen

Jan Ketelaar är konstnär och poet från Friesland, Nederländerna, med en examen i tvärvetenskaplig skulptur. Denna fem meter höga skulptur är svetsad i cortenstål och står ursprungligen i Holewerd, NL. Den breda kvinnan installerades under 2018 och följdes året efter upp av den smala kvinnan. Statyn representerar sökandet efter balans och utbyte. Du kan ställa dig mellan dem, ta deras hand, och tillsammans blicka ut över Vadehavet.

Organisationen Sense of Place är en av parterna i projektet Off Season Art Gardening. Skulpturen är en del av organisationens projekt för området Vadehavet. Genom konstnärliga landskapsprojekt synliggör Sense of Place de unika natur- och kulturvärden som finns inom det av Unesco utsett, världsarvet. Projekten blir en ekonomisk, social och meningsskapande motor för regionen: A Sense of Place.

Genom ett samarbete med Dacapo Mariestads utbildning inom crossmedia, gjordes en 3D-modell av skulpturen. Den fotades med drönare på plats. Därefter skickades bilderna till Mariestad för att bearbetas till en digital 3D-modell. I Mariestad har skulpturen placerats i gräsrundeln framför brofästet för Universitetsbron. Liksom i Holewerd blickar statyn ut mot vatten, här där Tidanån rinner ut i Vänern. (En skylt ska sättas upp så snart som möjligt med QR-kod så att du kan se skulpturen genom din mobil.)

AR-modell av skulpturen I väntan på tidvattnet av konstnären Jan Ketelaar
QR-kod för att se skulpturen "I väntan på tidvattnet" genom din mobil

Relaterad information

KONTAKT

Kurs- och utvecklingsproducent
Ulrika Roslund Svensson
ulrika.roslund-svensson@mariestad.se

SOCIALA MEDIER

https://www.facebook.com/offSeasonArtGardening/

https://www.instagram.com/offseasonmariestad/

Logga Kreativa Europa